Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Coronamaatregelen gelden ook op Koningsdag

Weliswaar komt er meer ruimte voor kinderen en jongeren, maar de coronamaatregelen blijven gelden tot en met 19 mei. Dus ook komend weekend en op Koningsdag. De traditionele feestelijkheden zijn overal in de regio komen te vervallen. Iedere samenkomst, hoe goed bedoeld ook, is niet toegestaan.

Dit laat de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, nog eens weten. Thuis blijven, alleen naar buiten voor een noodzakelijke boodschap en buitenshuis overal 1,5 meter afstand houden blijft onverminderd van kracht. Daarnaast blijven de parkeergelegenheden bij parken, stranden en recreatiegebieden afgesloten. De parken zelf blijven vooralsnog gewoon open, maar met de hernieuwde oproep toch vooral afstand te bewaren. Verder is barbecueën in de meeste parken verboden.

De komende weken worden er door de gemeenten in de Veiligheidsregio snel afspraken gemaakt met de sportverenigingen en -accommodaties. Daarbij wordt gezocht naar het maximaal benutten van de toegestane verruiming, zodat de jeugd onder begeleiding van sportinstructeurs, trainers en jeugdwerkers energie kwijt kan en ouders en opvoeders even de handen vrij hebben.

Categorieen:
Algemeen