Archief
Archief WOS

Archief WOS

Voorstel B en W Westland: verkoop Dario Fo-pand

Het college van burgemeester en wethouders van Westland wil, na nog te verkrijgen groen licht van de gemeenteraad, overgaan tot verkoop van het zogenoemde Dario Fo-pand aan de Voorstraat in Poeldijk. Dit schrijft het college in een nota aan de gemeenteraad over het uit te werken Centrumplan voor Poeldijk.

"In de voorkeursvariant wordt het gemeentelijk vastgoed Voorstraat 88 in huidige staat verkocht, met als randvoorwaarde dat op de begane grond maatschappelijke functies (Huis van de Buurt) worden gehuisvest", aldus het college. "Dit brengt levendigheid in het centrum. Uit het participatietraject bleek vooral de wens Voorstraat 88 (adres Dario Fo-pand, red.) een nieuwe bestemming te geven", is de verdere motivering.

Tegelijkertijd wordt meegewerkt aan een maatschappelijk initiatief vanuit de Bartholomeuskerk en Middin voor een herontwikkeling van de pastorie bij die kerk en het Wittebrugterrein voor onder meer zorgwoningen (Hart van Poeldijk-initiatief). "De ontwikkeling van Voorstraat 88 heeft prioriteit. De ontwikkelingen rond de Bartholomeuskerk kunnen worden opgepakt door de parochie", vindt het college.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek