Archief
Pixabay

Pixabay

Twee Westlandse overledenen aan coronavirus gemeld

Er zijn van woensdag op donderdag twee overlijdensgevallen van Westlanders door het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames in onze regio is gelijk gebleven.

Het is niet zeker dat de twee Westlanders ook daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Er gaat normaal gesproken enige tijd tussen het moment van overlijden en het melden daarvan. Dat blijkt ook in Maassluis, waar Constand Wassink overleed aan de gevolgen van het virus. Hij is nog niet meegenomen in de cijfers.

Het aantal gemelde overledenen aan het virus ligt momenteel op 26, waarvan 24 uit Westland en 2 uit Maassluis. Het aantal ziekenhuisopnames blijft staan op 70 (Westland: 49, Maassluis: 17, Midden-Delfland: 4).

5 inwoners van Westland en één uit Maassluis zijn daarnaast positief getest op het virus, waarmee het aantal officiële besmettingen uitkomt op 277: 217 uit Westland, 46 uit Maassluis en 14 uit Midden-Delfland. Het werkelijk aantal ligt overigens veel hoger, omdat niet iedereen kan worden getest. Hoeveel van de besmette personen inmiddels is genezen, is niet bekend.