Archief

Te druk in Het Prinsenbos, burgemeester sluit parkeerplaats

Op last van burgemeester Bouke Arends is de parkeerplaats van recreatiegebied Het Prinsenbos in Naaldwijk per direct overdag afgesloten. De afgelopen dagen was het er veel te druk, waardoor bezoekers geen anderhalve meter afstand van elkaar konden houden. Zondag werd het gebied zelfs tijdelijk ontruimd.

Tussen 9.00 en 17.00 uur zit het parkeerterrein op slot. Buiten deze tijden is nog maar de helft van het parkeerterrein open. De groenstrook naast de Grote Achterweg is met een stalen vangrail afgesloten. Op deze manier wil de burgemeester mensen ontmoedigen om naar Het Prinsenbos te komen. De parkeerplaatsen aan de stranden zijn al een paar weken dicht en dat blijft voorlopig ook zo.

Regels blijven van kracht


De gemeente Westland verlengt een aantal maatregelen, om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat betekent:

· 1,5 meter afstand houden van elkaar

· Maximaal twee personen bij elkaar in de openbare ruimte (geldt niet voor gezinnen).

· Recreatief varen met maximaal 2 personen of alleen in gezinsverband.

· Buiten het eigen gezin maximaal drie personen op visite in de eigen woning.

· Samenkomsten in hokken of andere gelegenheden met meer dan 2 personen zijn niet toegestaan.

· Gebruik van (bedrijfs)kantines buiten werktijd wordt aangemerkt als horeca en is dus niet toegestaan.

Mededelingen die dinsdag zijn gedaan gelden ook voor Westland. Zo zijn vergunningplichtige evenementen tot 1 september niet toegestaan. Basisscholen en de kinderopvang mogen onder voorwaarden op 11 mei de deuren weer openen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij vanaf 29 april weer in de buitenlucht in georganiseerd verband mogen trainen. Officiƫle wedstrijden zijn niet toegestaan. Ook jongeren van 13 tot en met 18 jaar krijgen meer ruimte om georganiseerd te sporten in de buitenlucht. Zij moeten wel anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren.