Archief
WOS

WOS

Snijders kijkt toeloop milieustraten nog twee weken aan

De gemeente Westland gaat de komende twee weken het bezoek aan de milieustraten goed in kaart brengen om vervolgens eventueel te beslissen tot uitbreiding van de openstellingstijden. Dat zei wethouder Leen Snijders donderdagavond in de digitale gemeenteraadsvergadering.

Door GBW-raadslid Joep van Veen was gevraagd om de milieustraat in Monster tijdelijk de gehele week open te stellen om daarmee een oplossing te bieden voor de grote toestroom van inwoners die in deze coronatijd veel aan opruiming thuis doen.

Tijdens de vergadering bleek dat meerdere raadsleden zeer uiteenlopende ervaringen hebben met hun gang naar de milieustraat in Naaldwijk of Monster. Dat varieerde van bijna direct kunnen doorrijden tot en met wachttijden van boven het uur of zelfs het besluit om wegens de drukte rechtsomkeert te maken.

Snijders deed een oproep om waar mogelijk in de ochtenduren te komen, omdat het dan naar verhouding meestal een stuk minder druk is, zeker minder dan op vrijdag en zaterdag. "De ochtenden verlopen eigenlijk normaal", zei Snijders.

Overigens duurt de grote toeloop al zeker een maand. Wellicht dat van lieverlee bij de burgers de rommel een beetje opgeruimd raakt, al veronderstellen meerdere raadsleden dat de toestroom voorlopig wel zal aanhouden.

Als het inderdaad erg druk blijft, wil Snijders de milieustraat in Monster ook de hele werkweek gaan openstellen. Nu is 'Monster' (aan de Vlotlaan 37) alleen geopend op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Volgens Snijders weten veel mensen die milieustraat nog niet te vinden.