Archief
Rob Koot

Rob Koot

Milieudienst onderzoekt stofoverlast in de Hoek

Milieudienst DCMR gaat onderzoek doen naar stofoverlast in Hoek van Holland en is daarvoor op zoek naar inwoners van het dorp die willen meewerken. In augustus vorig jaar zijn er veel klachten geweest van Hoekenezen die last hadden van neergedwarrelde zwarte stof.

Mensen die meewerken aan het onderzoek wordt gevraagd een dagboekje bij te houden en te noteren wanneer zij stofoverlast ervaren. Ook de kleur en de consistentie van het stof moet daarin worden beschreven (bij consistentie gaat het om de 'vastheid' van stof: bijvoorbeeld plakkerig of juist heel droog en fijn - red.). Daarnaast wordt er gevraagd om een monster van het stof te nemen, zodat de milieudienst kan nagaan om wat voor stof het gaat.

In een bijeenkomst van de gebiedscommissie vorige zomer bleek dat veel Hoekenezen overlast ervaren, maar er weinig meldingen worden gemaakt bij de DCMR. Om bewoners verder te helpen, is er toen een werkgroep ingesteld waarin het onderwerp is behandeld.

Wie woonachtig is in Hoek van Holland en wil meedoen aan het onderzoek kan contact opnemen met Peter Stok van de gebiedscommissie. Dit kan via een e-mail naar p.stok@gebiedscommissierotterdam.nl of door te bellen naar 0654761015. Wanneer het onderzoek gaat starten is vanwege de coronacrisis nog niet vastgesteld.

Categorieen:
Monster Algemeen