Archief
WOS

WOS

Jeugd mag kale metromuur aan Badweg opleuken

De jeugd (12-18 jaar) in Hoek van Holland wordt opgeroepen om leuke ontwerpen op te sturen om de kale metromuur aan de Badweg op te leuken. De muur is onderdeel van de opslagplaats van vruchtbare grond, die over anderhalf jaar over de metrotunnel wordt gelegd.

Ruud Langeveld, omgevingsmanager van projectbureau Metro aan Zee reed op een dag langs de kale muur. "De weg naar het strand wordt hierdoor een stuk minder aantrekkelijk, dus we bedachten dat we hem moeten opfleuren", vertelt hij. Dat is waar lokale kunstenaars om de hoek komen kijken.

Sammy Game en Sicco Faase zijn Hoekse kunstenaars die bereid waren om de jeugd te begeleiden. "Als eerste bewerken we de muur voor, elk paneel krijgt een andere kleur. Daarna schilderen de kinderen hun ontwerp op de muur met behulp van een sjabloon, het liefst zodat het vloeiend in elkaar overloopt als een 'Hoekse Lijn'", licht Game toe.

"We hebben wat onderwerpen gegeven waar het ontwerp mee te maken kan hebben, bijvoorbeeld strand, natuur, metro of Hoek van Holland, maar we hopen verrast te worden door de jeugd", vertelt Faase. "En we hebben 40 panelen van 3 meter bij 2 meter, dus er is genoeg ruimte voor 40 ontwerpen", voegt Langeveld toe.

De ontwerpen kunnen tot eind mei worden ingeleverd op www.metromuur.nl. Het is de bedoeling dat de jongeren deze zomer daadwerkelijk aan de slag kunnen met verf.

Categorieen:
Cultuur