Archief
Opstalweg ter hoogte van het Boomgaardspad -foto WOS

Opstalweg ter hoogte van het Boomgaardspad -foto WOS

Gemiddelde snelheid op Opstalweg gedaald van 64 naar 57 km

Na de herinrichting van de Opstalweg in Naaldwijk in 2017, is de gemiddelde snelheid op deze weg omlaaggegaan van 64 naar 57 kilometer per uur. De gemeente Westland laat zich momenteel adviseren hoe verder om te gaan met deze weg, zo blijkt uit de antwoorden van wethouder Varekamp op vragen van Westland Verstandig.

Aan de gevraagde vermindering van de drukte kan moeilijk iets worden gedaan. Varekamp stelt, dat het college van B en W bekend is met de hoeveelheid vrachtverkeer op de Opstalweg. Hij verklaart: "Het achterliggend tuinbouwgebied genereert vrachtverkeer. Dit vrachtverkeer heeft geen alternatieve route."

De herinrichting van de weg heeft tot gevolg gehad dat de gemiddelde snelheid is gedaald, van de genoemde 64 naar 57 km per uur. "Deze evaluatie is nog niet besproken met bewoners. We zijn momenteel namelijk bezig met de actualisatie van de wegencategorisering", meldt Varekamp.

In het kader van die actualisatie wordt nu onderzocht op welke wegen de functie of het gebruik niet overeenkomen met de landelijke standaarden wat betreft de inrichting. De volgende stap is dat het adviserende bureau voor een aantal wegen opties aangeeft hoe met deze wegen om te gaan.

"Hierbij zal op ons verzoek ook de Opstalweg bekeken worden. Deze input is relevant om te bepalen of aanvullende maatregelen gewenst zijn. We zijn voornemens om zodra hier meer over bekend is de bewoners te informeren", besluit de wethouder.