Archief
District8 1

District8 1

Drie Oost-Europeanen aangehouden voor handel en productie illegale sigaretten

De Fiod heeft drie mannen uit Oost-Europa aangehouden in verband met het onderzoek naar illegale sigaretten, waarvoor het woensdag een inval deed in een loods in Wateringen. Het gaat om twee Wit-Russen van 38 en 39 jaar en een 45-jarige Pool. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De zaak begon afgelopen dinsdag, toen de Douane tijdens een controle 728.000 illegale sigaretten vond in een vrachtwagen op weg naar het Verenigd Koninkrijk. Deze vondst leidde naar een loods aan de Klopperman op bedrijventerrein Wateringse Veld in Wateringen en een loods in de gemeente Nissewaard. Daar lagen gezamenlijk ongeveer 1 miljoen illegale sigaretten, vele kilo's tabak en benodigdheden om illegale sigaretten te fabriceren, zoals filters, sigarettendoosjes en lijm. Ook is een woning in Westland doorzocht.

Het Openbaar Ministerie, Doune en Fiod werken intensief samen om criminele organisaties die zich bezighouden met de handel in illegale sigaretten te ontmantelen. Deze misdrijven zorgen voor ontduiking van accijnzen en omzetbelasting en leiden tot oneerlijke concurrentie in de detailhandel.

Categorieen:
Wateringen Westland 112