Archief

Franciscus ziekenhuis gaat mensen bij ingang bevragen

Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam gaat vanaf deze woensdag alle patiënten, begeleiders en bezoekers bij de ingang bevragen. Dat wordt gedaan om medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus en veilige zorg te garanderen.

Mensen worden gevraagd naar de reden waarom de patiënt of bezoeker het ziekenhuis bezoekt én of hij gezondheidsklachten heeft, die lijken op coronaklachten. Patiënten die geen luchtwegklachten hebben en/of koorts, kunnen doorlopen naar de afdeling waar zij een afspraak hebben. Patiënten die wel klachten hebben én medisch noodzakelijk zorg nodig hebben, krijgen een mondkapje op en gaan daarmee naar de afspraak. De patiënt draagt het mondkapje continu totdat hij het ziekenhuis weer verlaat.

Voor begeleiders en bezoekers gelden nog steeds de regels van geen bezoek tenzij:

- het om bezoek aan een terminale patiënt gaat, de partner betreft van een zwangere vrouw of een ouder betreft van een kind tot 18 jaar;

- de begeleider mee naar binnen moet omdat er een medische noodzaak is. Dit geldt voor kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten;

- men wasgoed komt wisselen voor een naaste. Dit is ook alleen toegestaan als deze persoon geen huisgenoot is van een patiënt met het coronavirus.

46 coronapatiënten in ziekenhuis

Bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, dat ook een locatie heeft in Rotterdam, zijn nu 46 bewezen coronapatiënten aanwezig, waarvan 14 coronapatiënten en 2 coronaverdachte patiënten op de intensive care worden verpleegd. Er zijn daarnaast 9 verdachte patiënten die in isolatie worden verpleegd. De uitslag van de test moet nog uitwijzen of zij daadwerkelijk het coronavirus hebben.

Door het dalende aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is een van de isolatieafdelingen voor corona weer beschikbaar voor reguliere zorg. Er ligt een stappenplan klaar, waardoor het ziekenhuis in kleine stappen het aantal bedden in isolatie terug kan brengen.

Categorieen:
Algemeen