Archief
Facebook Maasdelta

Facebook Maasdelta

Huurders in Maassluis in 2020 gemiddeld 2,6 procent meer kwijt

Wie in Maassluis woont in een huurwoning van Maasdelta betaalt vanaf 1 juli gemiddeld 2,6 procent meer dan het afgelopen jaar. Dat is deze woningcorporatie overeengekomen met huurdersorganisaties VBBM. De verhoging komt overeen met de afspraak om in de jaren 2018-2020 de huur inflatievolgend te verhogen.

De verhoging wordt toegepast volgens de huursombenadering, die varieert van 0 tot 2,9 procent. Hierbij bestaat er een verband tussen de huur die de huurder betaalt en de kwaliteit van de woning. Dus een woning met hoge kwaliteit en een lage huur krijgt een iets hogere huurverhoging, maar in elk geval niet hoger dan 2,9 procent. Een woning met een huurprijs die meer in overeenstemming is met de kwaliteit krijgt een lagere huurverhoging. Hierdoor worden de prijs/kwaliteitsverhoudingen meer naar elkaar toe gebracht, verklaart Maasdelta.

Huurders die relatief gezien te duur wonen, komen in aanmerking voor huurbevriezing of -verlaging. Het gaat hier om huishoudens met een laag inkomen en een huur boven 737 euro. Wie voldoet aan deze voorwaarden kan contact opnemen met Maasdelta.

Vóór 1 mei krijgen de huurders van Maasdelta een brief met hun huurverhoging per 1 juli 2020.

Categorieen:
Maassluis Economie