Archief
Google Streetview

Google Streetview

Culturele Raad wil Koningshof uitbreiden met ruimte van Wmo-instantie

Wanneer Wmo-instantie ROGplus verhuist naar het voormalige politiebureau van Maassluis, ziet de Culturele Raad Maassluis (CRM) opties voor het vrijkomende pand naast Theater Koningshof. De CRM ziet mogelijkheden om onder andere een aantal activiteiten van de Kunst en Cultuur Academie er in onder te brengen en om de Kunstuitleen een andere, geschiktere, meer publieksvriendelijkere plek te geven.

Het huidige pand van de Kunst en Cultuuracademie is enigszins verouderd en er wordt over de toekomst van het gebouw aan de Spechtstraat nagedacht omdat op die locatie ook nieuwbouwwoningen komen. De Kunstuitleen zit nu in een hoekje van de bibliotheek. De CRM wil de vrijkomende ruimten toevoegen aan de Koningshof zodat zij langzaam kan uitgroeien tot het 'bruisend cultureel hart' van Maassluis.

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders gaf in een eerdere raadsinformatiebrief al aan dat er voor de achterblijvende locatie bij de schil Koningshof een nieuwe huurder gezocht wordt. Eerste verkennende gesprekken zijn al gaande.

Categorieen:
Maassluis Algemeen