Archief

Adviesraad: 'Schrap de bezuinigingen op de sport in Maassluis'

Schrap de boogde bezuinigingen op de sport, hanteer eenzelfde financiƫle regeling voor binnen- en buitensportaccomodaties en kijk begin 2021 hoe de situatie er bij de sportverenigingen in Maassluis voorstaat en help clubs dan zonodig. Dat is het advies dat de Maassluise Sport en Recreatieraad (MSR) heeft gestuurd aan het stadsbestuur.

De MSR ziet dat het voor sportverenigingen financieel steeds moeilijker wordt nu er veel beperkingen zijn opgelegd tijdens de coronacrisis. Tegelijk heeft het college van burgemeester en wethouders aangekondigd de eerder betwiste bezuinigingen op onder meer de sport toch door te zetten nu het financieel meerjarenperspectief voor de stad niet meer zo goed is. De MSR ziet dat niet zitten en verwacht problemen bij sportverenigingen.

De gemeente Maassluis wil de tarieven voor de huur van sportaccommodaties met tien procent omhoog gooien. Hiermee kan het college maximaal 25.000 euro binnenhalen. De adviesraad onderkent de noodzaak om maatregelen te nemen, maar vindt dat het voorstel om op de sport te bezuinigen, zeker op het moment dat deze door de coronacrisis zeer wordt getroffen, moet worden heroverwogen.

Bovendien vindt de MSR het raar dat verenigingen die gebruik maken van binnensportaccomodaties voorlopig geen huur hoeven te betalen terwijl clubs met buitensportterreinen enkel uitstel van betaling krijgen. De adviesraad is verbaasd dat er op twee verschillende manieren met de financiƫle lasten van de verenigingen wordt omgegaan.

Categorieen:
Maassluis Politiek