Archief
HVWK

HVWK

Historische vereniging doet oproep: 'Bewaar beelden van de coronatijd voor later'

'Bewaar beelden van de coronatijd voor later', zo roept de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul (HVWK) op. Nu de wereld er door het coronavirus heel anders uitziet, wil de vereniging het beeld van de twee dorpen vastleggen en bewaren. Alle inwoners, bedrijven en organisaties kunnen meedoen met het aanleggen van de collectie.

"We hebben niet vaak de kans om een historische periode vast te leggen terwijl we er zelf middenin zitten. Daarom moeten we nu met alle Wateringers en Heulenaren samen deze corona-tijd goed bewaren voor later", aldus vrijwilliger Maxim van Ooijen. "Alles wat nu anders is dan vorige maand, willen we ons blijven herinneren." En dus is alles bij HVWK welkom.

Winkeliers kunnen bijvoorbeeld foto's van de bordjes in hun winkel maken, of van de strepen die op de grond zijn geplakt en van het plexiglas bij de toonbank. Verenigingen kunnen beelden toesturen van leden die online repeteren of besturen die online vergaderen. Of verlaten sportvelden en kantines, gesloten kappers, hekken voor de supermarkt, zwaaien naar oma in De Ark of eten dat thuis wordt bezorgd.

Update zondag 26 april:

Ook de Historische Vereniging Maassluis komt met een soortgelijke oproep. Foto's en video's van Maassluis in coronatijd kun je sturen naar fotoredactie@histvermaassluis.nl