Archief
Pixabay 2

Pixabay 2

Nog eens drie Westlanders overleden aan coronavirus

Er is van donderdag op vrijdag melding gemaakt van nog eens 3 Westlanders die zijn overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

Daarmee komt het totaal aantal overlijdensgevallen aan het virus in onze regio op 22. 21 van hen komen uit Westland, 1 uit Maassluis. De 3 nieuwe overledenen hoeven overigens niet allemaal in de laatst 24 uur te zijn overleden. Er zit normaliter enige tijd tussen het moment van overlijden en het melden daarvan.

Er zijn daarnaast nog eens 3 inwoners van de gemeente Westland opgenomen in het ziekenhuis, bij nog eens 6 Westlanders is het coronavirus officieel vastgesteld. In Maassluis en Midden-Delfland waren er geen mutaties.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames in onze regio ligt inmiddels op 65: 47 uit Westland, 14 uit Maassluis en 4 uit Midden-Delfland. Het aantal bevestigde besmettingen is nu 225: 173 uit Westland, 40 uit Maassluis en 12 uit Midden-Delfland.

Het werkelijk aantal besmettingen ligt ongetwijfeld veel hoger, omdat nog niet iedereen wordt getest. Wel is de testcapaciteit sinds begin deze maand uitgebreid.