Archief
Signbiblio 4

Signbiblio 4

Tot nu toe zeker negentien regiogenoten overleden aan coronavirus

Zeker negentien regiogenoten zijn sinds de uitbraak van het coronavirus overleden aan de gevolgen ervan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Het gaat hier om achttien Westlanders en één inwoner van de gemeente Maassluis.

Hoe het verloop van het aantal overlijdensgevallen er precies uitziet, is niet bekend. Het RIVM heeft de sterftecijfers donderdag pas voor het eerst bekendgemaakt. Het aantal sterfgevallen door het coronavirus kan hoger liggen, omdat niet bij iedereen het virus is vastgesteld.

Nieuwe besmettingen

Van woensdag op donderdag is bij veertien Westlanders en drie Maassluizers het coronavirus vastgesteld en is er één inwoner van de gemeente Westland opgenomen in het ziekenhuis.

Hiermee komt het totaal aantal mensen in onze regio dat het coronavirus heeft of had op 219: 167 uit Westland, 40 uit Maassluis en 12 uit Midden-Delfland. 62 regiogenoten liggen of lagen in het ziekenhuis: 44 uit Westland, 14 uit Maassluis en 4 uit Midden-Delfland.

Overigens ligt het totaal aantal besmettingen zeer waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Wel is de testcapaciteit sinds begin deze maand verhoogd.