Archief
WOS

WOS

Mondkapjesfabriek draait op volle toeren

Op heel veel scholen kun je nu een speld horen vallen, maar dat geldt zeker niet voor de School voor Mode in Den Haag. In het schoolgebouw van ROC Mondriaan wordt hard gewerkt aan een voorraad mondkapjes voor het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Ook regiogenoten helpen mee.

Na bijna drie productieweken zijn er al 8.000 mondkapjes gefabriceerd, weet schooldirecteur Vincent van Eijck. De productielijn is opgezet in samenwerking met chemiebedrijf DSM en de TU Delft. Het mondmasker beschermt zorgpersoneel tegen het coronavirus.

"We produceren met heel veel vrijwilligers, daar zijn we ontzettend blij mee", aldus projectcoördinator Monique Elsing van het Reinier de Graaf Gasthuis. De mondkapjes worden nu alleen nog gebruikt binnen Reinier de Graaf. De intentie is om ze later ook te verspreiden binnen de regio, alleen is daar nu nog onvoldoende productiecapaciteit voor. Vrijwilligers zijn er wél genoeg.

Hoe lang de mondkapjesfabriek nog nodig is weet niemand. De vrijwilligers gaan in ieder geval gewoon door, ook in de meivakantie. "Ook met vrijwilligers uit het Westland", zegt schooldirecteur Van Eijck. "Het is mooi om te zien dat iedereen op een leuke manier met elkaar samenwerkt. Dit werkt heel erg goed."

Categorieen:
Westland Algemeen