Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Hoekse ondernemers willen uitstel werkzaamheden metrospoor

De Hoekse strandondernemers willen dat de huidige werkzaamheden aan de Stationsweg en station Hoek van Holland Haven worden opgeschort tot komend najaar. Die oproep doen zij in een brief aan het college van B en W in Rotterdam.

De werkzaamheden die nu worden gedaan zijn noodzakelijk om de tracéverlenging naar Hoek van Holland-strand tijdig te kunnen opleveren. Ze zorgen echter wel voor een slechtere bereikbaarheid van het strand zelf.

Vanwege de huidige coronacrisis zijn alle horecagelegenheden voorlopig gesloten. Maar de exploitanten kijken "reikhalzend uit naar het moment dat men wel weer gasten, reserveringen, evenementen, toevallige passanten en toeristische dagjesmensen in Hoek van Holland kunnen verwelkomen", aldus voorzitter Cees Schalkoort namens de Hoekse ondernemersvereniging in de brief. "Een goede bereikbaarheid in de komende zomermaanden, vanaf het moment dat de maatregelen dit weer toestaan, is daarom essentieel!"

Schalkoort kijkt wat dat betreft naar de maanden mei tot en met augustus, normaal gezien de drukste periode voor de strandondernemers. Hij vreest dat de planning van de werkzaamheden door de coronacrisis niet wordt gehaald en dat daardoor het werk tijdens de bouwvak komt stil te liggen. "Met slechte bereikbaarheid voor deze horeca-ondernemers als gevolg. Een situatie die wij absoluut moeten voorkomen."

"Tevens zijn op stranddagen de Stationsweg en Koningin Emmaboulevard belangrijke wandelroutes. De Stationsweg kent echter een knelpunt van nog geen 2 meter breed. Een situatie die vanwege de coronamaatregelen onwenselijk is. Handhaving met een gehele afsluiting als gevolg is dan een denkbaar scenario. Opnieuw een situatie die wij absoluut moeten zien te voorkomen."

Categorieen:
Economie