Coronatijd bewijst weer eens: Westlanders zijn grote eters
Nu haar cateringwerkzaamheden door de coronacrisis stil zijn komen te liggen, gooit de Wateringse Sandra Kaag het over een heel andere boeg. Ze kookt voor mensen in de regio die daar behoefte aan hebben. Haar motto: 'Wat eet ik deze week? En eet je gezellig mee?'
"Ik kook en bak heel graag, maar mijn werkzaamheden in catering en patisserie liggen nu redelijk stil", zegt Kaag. Dus ik bedacht: ik moet iets anders gaan doen, maar wel met koken. Dus ik kook maaltijden die mensen af kunnen halen."
De producten voor de maaltijden komen van kwekers uit de regio, al gaat Kaag bij hele grote aantallen ook wel naar de groothandel. Dat is soms het geval, omdat Westlanders grote eters blijken. "Ik ben gewend om in kantines in Den Haag-centrum te koken, met voorgeschreven portiegroottes. Maar uit ervaring, en ik merk dat nu ook, zie ik dat Westlanders grote eters zijn. De bakjes die ik normaal gebruik zijn 750 milliliter, nu zijn ze 1 liter."