Archief

Vitaal in de Regio houdt streekgenoten fit

Morgenochtend (donderdag) lanceert de WOS in samenwerking met Vitis Welzijn een nieuw televisieprogramma: 'Vitaal in de Regio'. Door het aanbieden van bewegingslessen, yoga en mindfullness kunnen streekgenoten zowel fysiek als mentaal fit blijven in deze coronatijd.

"Normaal maken er wekelijks ongeveer 2.000 mensen gebruik van onze bewegingslessen", vertelt coördinator van wijkcentra Karin Happée. "De instructeurs zijn zó betrokken bij die mensen dat ze een alternatief wilden bieden, ook voor mensen die niet zo handig zijn met computers."

Bewegingslessen voor senioren werden al in de wijkcentra gehouden, maar kunnen nu ook via tv worden gevolgd. "Mindfullness is een set van technieken waaronder meditatie en andere manieren van tot rust komen", legt George Ongkiehong van Vitis Welzijn uit. "Het is leuk om daar juist in deze tijd kennis mee te maken."

De lessen zijn vanaf donderdagochtend elke werkdag te volgen om 08.45, 09.45, 10.45 en 11.45 uur. De afleveringen zijn ook terug te zien op WOS.nl en vitiswelzijn.nl/online.

Meer activiteiten

De bewegingslessen zijn volgens Karin Happée een begin, want er zijn nog meer activiteiten die op een andere manier doorgang zouden kunnen vinden. "We verdiepen ons bijvoorbeeld in bingo die je vanaf het balkon zou kunnen spelen en een manier om op afstand schildercursussen te volgen."

Ook heeft Vitis Welzijn twee belteams. "Want wat er ook dicht gaat, ons hart blijft altijd open. Je kunt ons voor vragen bellen op 0174-630358. En we hebben belmaatjes die contact opnemen als iemand zijn verhaal kwijt wil", voegt Happée er aan toe.

Categorieen:
Algemeen