Archief
Regio15

Regio15

Drukte bij bouwmarkten in de regio

Onder meer bouwmarkt Hornbach in Wateringen doet goede zaken op Tweede Paasdag. Ondanks de oproep vanuit de politiek om niet massaal naar bouwmarkten en tuincentra te gaan, staan maandag aan het begin van de middag al flinke rijen met auto's in de richting van de bouwmarkt.

Om de drukte een beetje te stroomlijnen worden verkeersregelaars ingezet. Klanten worden door hen ook gewezen op de anderhalve meter afstandsregel in tijden van het coronavirus. Ook bij de Gamma in Naaldwijk, waar het parkeerterrein regelmatig volstaat, is er een verkeersregelaar actief.

Bij Woonboulevard Naaldwijk zijn, op een aantal winkels na, de meeste zaken open. Verkeersregelaars staan op diverse plaatsen om automobilisten te vragen op tenminste anderhalve meter van elkaar te parkeren.

Bij een andere grote woonwinkel, net buiten onze regio in Delft, is het juist heel erg rustig. Ikea heeft namelijk alle winkels gesloten. Alleen mensen die producten komen ophalen die ze online hebben besteld, zijn nog welkom. Wel moeten ze voldoen aan de voorschriften van het RIVM.