Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Voedselredders willen nog meer groente en fruit leveren aan voedselbanken

De Groente- & Fruitbrigade in Poeldijk wil de komende jaren nog meer groente en fruit aanbieden aan klanten van voedselbanken in Nederland. Om dat te bereiken, moeten nieuwe samenwerkingen met bedrijven worden aangegaan. Daar is echter geld voor nodig. De vrijwilligersorganisatie vraagt daarom de provincie Zuid-Holland om steun.

Het streven is om aan alle klanten van de voedselbank wekelijks 1 kilo groente en fruit te leveren. Daartoe zou het huidige volume van 600 ton per jaar moeten worden verdrievoudigd. De samenwerking die er nu is met een aantal Westlandse bedrijven, wordt dan uitgebreid naar de regio Barendrecht/Ridderkerk (Dutch Fresh Port).

"Het plan is een logistiek netwerk tussen bedrijven te ontwikkelen, zodat op efficiƫnte wijze het transport van groente en fruit naar de locatie in Poeldijk wordt gecoƶrdineerd", aldus de organisatie in een brief aan gedeputeerde Adri Bom. In totaal is een subsidie van 300.000 euro nodig, verdeeld over de periode 2020-2024.

"De organisatie heeft een relevante maatschappelijke functie door gezond voedsel aan te bieden aan de minst draagkrachtigen in de Nederlandse samenleving. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan vermindering van voedselverspilling. Dit leidt tevens tot minder afval en lagere kosten van vernietiging", verklaart de organisatie.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen