Archief

Politie: 'Ga niet met grote groepen wielrenners de weg op'

Het is zondag alweer vier weken geleden dat alle restaurants in Nederland hun deuren moesten sluiten. Scholen gingen dicht en werken moet, indien mogelijk, thuis. Na wat opstartproblemen is het algemene beeld dat iedereen zich goed aan de coronamaatregelen houdt, uitzonderingen daargelaten.

De politie in Westland en Midden-Delfland is tevreden over hoe iedereen zich in deze crisissituatie schikt. Houd vol, is de boodschap. Ook tijdens het lenteachtige paasweekend. Een woordvoerder complimenteert zelfs de inwoners van onze regio.

"Wij zien in het straatbeeld dat rekening gehouden wordt met de maatregelen die zijn opgelegd", laat politiewoordvoerster Hilda Vijverberg weten. "Maar in een aantal gevallen is dat niet zo. Ga in het paasweekend niet met groepen wielrenners fietsen. En houd bij het verkeerslicht rekening met elkaar en met de anderhalve meter afstand."Lenteachtig paasweekend


De zon en hoge temperaturen zijn heel verleidelijk om de hort op te gaan, maar houd rekening met een ander, adviseert Vijverberg. "En het liefste: blijf thuis. Ga niet daarheen waar al veel mensen zijn. Dus loop een rondje in je eigen wijk, maar zoek niet het publiek op."

Om te voorkomen dat te veel mensen naar drukke plekken als het strand komen, heeft Westland eerder de strandparkeerplaatsen afgesloten. Het blijft verboden om je in groepen van drie of meer personen op te houden, gezinnen uitgezonderd.

Tot wanneer de maatregelen is nog niet bekend. Naar verwachting komt het kabinet in de week van 20 april met meer nieuws.