Archief
WOS

WOS

Noodkreet van strandondernemers: 'NOW-regeling?!'

Tiientallen strandondernemers en badplaatsen vragen aandacht voor de problemen rond de 'NOW-regeling'. Dat is een regeling die de overheid onlangs presenteerde aan het bedrijfsleven waarmee 90 procent van het loon gecompenseerd wordt. Voor seizoensbedrijven, die de piek in de zomer hebben liggen, biedt dat geen uitkomst.

In de zogenoemde NOW-regeling staat namelijk dat 90 procent van het loon wordt gecompenseerd aan bedrijven, maar daarbij wordt er gekeken naar het uitgekeerde loon in januari 2020. Veel strandtenthouders zijn in de winter echter dicht. Toen op 15 maart het bericht naar buiten kwam hebben veel horecabedrijven hun personeel in dienst gehouden en doorbetaald.

Ook in onze regio deden strandexploitanten mee aan de actie. Op het 's-Gravenzandse slag Vlugtenburg maakten strandclubs Elements Beach en De Pit met zonnebedjes de tekst 'NOW-regeling?!'. Ook vloog een vliegtuigje met spandoek de kustlijn af. Daarop was te lezen 'Strandtenten in het NOW'.

Voor Marleen Boulogne van De Pit valt de coronacrisis extra zwaar. Zij heeft afgelopen vrijdag nog contracten met werknemers getekend, en niet veel later kwam zij erachter dat strandtenthouders weinig aan de NOW-regeling hebben. "Dat maakt het extra zuur."

Toch houden de exploitanten hoop. Zij kijken met veel belangstelling uit naar het afschalen van de coronamaatregelen. Zij hopen in juni weer de deuren te mogen openen.

Categorieen:
's-Gravenzande Economie