Archief
De foto waarmee Yessica Duque deelneemt

De foto waarmee Yessica Duque deelneemt

Wateringse genomineerd voor voedselfotografieprijs

Yessica Duque uit Wateringen is genomineerd voor de negende editie van de 'Pink Lady Food Photographer of the year' competitie. Samen met vijf andere fotografen vertegenwoordigt zij Nederland dit jaar. De van oorsprong Venezuelaanse is trots om Nederland te representeren. "Ik heb hier kansen gekregen om mijn fotografie te ontwikkelen. Het zou geweldig zijn als ik win, maar anders ben ik al blij dat ik m'n werk mocht laten zien."

De foto waarmee ze deelneemt in de categorie 'Pink Lady' is niet alleen bedoeld om je mond van te laten wateren; dat is in dit geval een neveneffect. Met haar foto van een getatoeëerde banketbakker wil ze een verhaal vertellen, een maatschappelijk probleem aankaarten."Ik was een keer bij een fotoshoot waarbij een vrouwelijke banketbakker met tatoeages van haar baas niet op de foto mocht, omdat dat niet goed oogde. Ik vond het juist prachtig, dus dat moment heb ik geprobeerd te recreëren op mijn foto. Na mijn inzending heb ik veel contact gehad met horecamedewerkers, vooral vrouwen, die dit soort discriminatie ervaren."

Op 28 april worden de prijswinnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Westlandse

Duque woont al een aantal jaar in Nederland, maar pas sinds een jaar in Wateringen. "Ik vind het geweldig hier. Ik hou van de kassen en de windmolen die ik vanuit het raam kan zien. Voor mij werkt het als een inspiratiebron. Ik kan lokale producten kopen en die gelijk fotograferen."