Archief

Aanpak geluidsoverlast A20 bij Kastanjedal en Doornenbuurt

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond met overgrote meerderheid ingestemd met het voorstel voor geluidswerende maatregelen langs rijksweg A20 ter hoogte van de wijken Kastanjedal en Doornenbuurt. Er is een krediet van 1,2 miljoen euro voor uitgetrokken.

De raadsvergadering werd onder bijzondere omstandigheden gehouden. Vanwege de coronamaatregelen waren er slechts twaalf gemeenteraadsleden in het stadhuis aanwezig. Dat aantal was als minimum vereist om geldige besluiten te kunnen nemen. De gehele vergadering duurde welgeteld drie minuten.

Vooraf was het onderwerp 'geluidsmaatregelen bij de A20' gedurende anderhalf uur besproken in een commissievergadering. "Dit is onder de gegeven omstandigheden het beste voorstel", betoogde wethouder Sjef Evers.

Vanuit de bewoners van de Vertowijk, het Wipperspark en de Boonervliet bestaat de roep dat de gemeente ook een geluidswal laat aanbrengen langs de Rozenlaan tot aan de Maassluiseweg of zelfs verder. Maar dat zit er voorlopig qua financiële mogelijkheden niet in, waarschijnlijk niet in de eerstkomende vier jaar. Meerdere fracties vinden dat veel te lang duren en vinden dat er op kortere termijn een perspectief aan die inwoners moet worden geboden.

Aan het eind van de commissievergadering werd geconcludeerd dat op één na alle fracties het voorstel als een zogeheten hamerstuk wilden bestempelen. Alleen GroenLinks verklaarde zich tegen de investering van 1,2 miljoen euro. "Dat is te veel geld voor een kleine gemeente als Maassluis en wij vinden dat er te weinig moeite is gedaan om geld te krijgen van Rijkswaterstaat", motiveerde Raoul Kleijwegt de tegenstem.

Categorieen:
Maassluis Politiek