Archief
Regio15

Regio15

Motorkleding in water Poeldijk mogelijk afkomstig van daders schietpartij

De schietpartij die zondag aan het einde van de middag plaatsvond op het Zonneoord in Den Haag, heeft ook zijn sporen achtergelaten in Westland. De politie vond later op de avond een tas en twee motorjassen in het water langs de Arckelweg in Poeldijk, die mogelijk van de schutter en zijn kompaan zijn. Onderzocht wordt nog of dit daadwerkelijk zo is.

Het slachtoffer werd rond 17.30 uur beschoten, toen hij zijn auto parkeerde op het Zonneoord in Den Haag. Hij raakte hierbij gewond. De schutter ging er met nog een andere man vandoor op een motor.

Aan het begin van de avond leken de twee al te zijn gepakt. Na een achtervolging, die leidde naar de Wippolderlaan in Wateringen, werden twee mannen op een motor tot stoppen gemaand. Omdat de twee mogelijk een vuurwapen bij zich zouden dragen, benaderden agenten hen bij de aanhouding met getrokken vuurwapens. Het bleek echter al snel dat zij niets met de schietpartij te maken hadden en mochten zij weg uit het politiebureau, waarheen ze waren gebracht.

Iets later op de avond vonden forensisch rechercheurs in het water langs de Arckelweg in Poeldijk een tas en twee motorjassen. Er wordt momenteel onderzocht of deze spullen daadwerkelijk verband hebben met het schietincident. Mensen die in de omgeving iets hebben gezien of gehoord, of mogelijk beschikken over videobeelden, worden gevraagd de politie te bellen op 0900-8844. Of anoniem: 0800-7000.

Signalement verdachten

De motor werd bestuurd door een man van ongeveer 1.90 meter groot, van ongeveer 25 jaar oud. De schutter was iets kleiner, ongeveer 1.70 meter en is waarschijnlijk zo'n 20 jaar oud. Beide mannen waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hebben een licht getinte huidskleur.