Archief

Honderden reacties op nieuwe huurwoningen De Kreek

Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland had honderden kandidaten voor de nieuwbouwwoningen in de nieuwe wijk De Kreek in Den Hoorn. Per woning ging het om 105 tot 516 reacties. De eerste huizen zijn afgelopen week opgeleverd.

In De Kreek komen voor huurders 21 ruime eengezinswoningen en 3 appartementen, waarvan er 13 met voorrang zijn aangeboden aan inwoners van de gemeente Midden-Delfland. Het gaat om 6 woningen voor starters en 7 voor doorstromers die een huurwoning of een goedkope koopwoning achterlaten.

Overdracht in coronatijd

Vanwege de coronacrisis zijn voor de overdracht van de woning extra maatregelen genomen. De huurders hadden de stukken die zij moesten ondertekenen vooraf per post ontvangen. Het getekende contract werd in een van de nieuwe nog lege woningen aan een lange tafel gewisseld, om zo anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Eerste cittaslowwijk

De Kreek wordt de eerste cittaslowwoonwijk genoemd. Het heeft een dorps karakter en een landelijke sfeer, de mensen wonen als het ware in het landschap. De woonwijk bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden.

De complete wijk bevat 140 woningen. De eerste koopwoningen zijn begin dit jaar al opgeleverd, de bouw voor fase 2 en 3 is in februari gestart. In het derde kwartaal van 2020 kunnen de eerste kopers van die huizen hun intrek nemen. Alle koopwoningen zijn al verkocht.