Archief
WOS

WOS

Gedeelte in fietsroute langs de Zweth overdag gestremd

Met het vooruitzicht van mooi fiets- en wandelweer in de komende week, is het goed om te weten dat de populaire route langs de Zweth op werkdagen overdag gedeeltelijk is onderbroken. Tevens is het nabije Groeneveldsepad (fietspad) in gemeente Midden-Delfland afgesloten.

De afsluiting van de route langs de Zweth, tussen 07.00 en 16.00 uur, geldt voor het gedeelte tussen het Overtoomsepad bij Honselersdijk en de Lange Wateringkade in Kwintsheul. Na 16.00 uur wordt de rijbaan weer vrijgegeven voor al het verkeer, tot aan 07.00 uur de volgende ochtend. In de weekends wordt hier niet gewerkt.

Aan de westelijke kant begint de afsluiting ter hoogte van de rotonde in de Westlandroute, net voorbij de Wollebrandberging/De Zeven Gaten. De omleiding voor het (brom)fietsverkeer loopt via Zwethlaan, Broekpolderlaan, Harteveldlaan, Hooghe Beer en Lange Wateringkade en vanzelfsprekend ook in omgekeerde richting.



Verzakking

Reden voor de afsluiting is, dat de Lange Wateringkade en de Zwet (zonder 'h') in Kwintsheul verzakt zijn. De kade is te laag en voldoet niet meer aan de eisen. Tegelijk met een kadeophoging wordt de weg aangepakt.

Het Hoogheemraadschap van Delfland is verantwoordelijk voor de kades en de gemeente Westland voor het onderhoud van de wegen. Delfland en gemeente werken dan ook samen in dit project.

De huidige afsluiting overdag betreft fase 1 en die loopt tot en met maandag 4 mei. In totaal wordt er tot en met vrijdag 3 juli aan dit traject gewerkt.