Archief

Legerartsen aan de slag in Franciscus

Er zijn 5 legerartsen en 10 verpleegkundigen vanuit Defensie aan de slag gegaan in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het ziekenhuis heeft gereageerd op het aanbod van het ministerie van Defensie om extra zorgpersoneel te leveren.

Er liggen in Fransiscus Gasthuis & Vlietland momenteel 65 bewezen coronapatiënten, van wie er 16 op de intensive care verpleegd worden. Er zijn 9 verdachte patiënten, bij wie de testuitslag nog moet worden afgewacht, zo laat het ziekenhuis vrijdag weten.

In verband met opschaling van de ic-capaciteit en verdere uitbreiding van het aantal bedden voor coronapatiënten in Franciscus Gasthuis, worden cardiologiepatiënten nu zo veel mogelijk opgenomen in Franciscus Vlietland op de verpleegafdeling Cardiologie. Huisartsen zijn op de hoogte gebracht van deze maatregel en er zijn goede werkafspraken met hen gemaakt.

In het ziekenhuis zijn op de kritische afdelingen de eerste powernap stations geplaatst, waardoor medewerkers indien nodig even kunnen uitrusten en opladen.

Categorieen:
Algemeen