Archief

Kinderopvang in coronatijd: minder kinderen en meer spreiding

Door de huidige coronamaatregelen zitten de meeste kinderen voorlopig thuis. Alleen kinderen van ouders die een vitaal beroep hebben, kunnen naar de opvang. Daardoor is het op die locaties een stuk rustiger.

Dat merkt ook Jolanda de Meulmeester van De Rode Ridder in De Lier. "Normaal zouden er heel veel kinderen om me heen lopen en zou ik niet te verstaan zijn", zegt ze in gesprek met de WOS. De kinderen die er wel zijn worden verspreid over meerdere kleine groepen. "Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat kinderen te veel met elkaar samen zijn."

Het aantal kinderen dat aanwezig is, verschilt per dag. "Soms zijn er veel kinderen aangemeld, maar kunnen ouders op het laatste moment toch nog iets anders regelen", merkt De Meulmeester. "Dus als je heel veel kinderen verwacht, kan dat op de dag zelf nog anders zijn."

Om toch in contact te blijven met de kinderen worden ook video's gemaakt. "Zo kunnen kinderen vanuit huis toch nog hun vertrouwde leidsters zien. Ze zingen dan liedjes met ze of lezen een boekje aan ze voor. Op die manier blijven we in verbinding met de kinderen en de ouders."

De Meulmeester hoopt de kinderen snel weer te kunnen zien. "Het mag heel snel voorbij zijn, ik ben het enorm zat. Maar tot aan 28 april moeten we op deze manier doorgaan. Daarna hoop ik dat de deuren weer open kunnen en dat er zoveel mogelijk kinderen hier weer rondlopen."

Categorieen:
De Lier Algemeen