Archief
Signbiblio

Signbiblio

Jongerenraad: Zorgen om leerachterstanden door thuisonderwijs

De jongerenraad van Westland maakt zich zorgen over oplopende leerachterstanden bij scholieren nu zij thuisonderwijs krijgen, omdat de scholen dicht zijn. Voorzitter Kevin Klinkspoor en Michael Broos, voorzitter van de adviescommissie, hebben wethouder Van der Stee daarom in een brief gevraagd om extra maatregelen.

Leerlingen zitten door de coronacrisis sinds 16 maart verplicht thuis. Docenten geven hen wel opdrachten, die ze thuis moeten uitvoeren. Door bijvoorbeeld het ontbreken van een laptop of een (fatsoenlijke) internetverbinding is dit echter niet altijd mogelijk. Daarnaast voorziet de jongerenraad problemen in huishoudens met een taalachterstand. Kinderen kunnen hier niet goed worden geholpen door hun ouders.

In de brief wordt Van der Stee gevraagd om te inventariseren welke leerlingen nu een leerachterstand oplopen en of hij bereid is onderwijsmateriaal te regelen voor kinderen die dat nodig hebben. Ook moet worden gezocht naar oplossingen voor de huishoudens met een taalbarrière.

De jongerenraad hoort ook berichten over een mogelijke toename van huiselijk geweld, nu ouders en kinderen steeds meer thuis zijn. Klinkspoor en Broos zijn benieuwd of dit probleem ook in Westland speelt.

Categorieen:
Westland Politiek