Archief
privefoto Yentl Odinot

privefoto Yentl Odinot

Gestrande 's-Gravenzandse terug in Westland

De Westlandse Yentl is weer veilig terug bij haar ouders in 's-Gravenzande. Vorige week zag het er nog somber uit, omdat ze Australië niet uitkwam. De afgelopen dagen kwam de terugreis opeens in een stroomversnelling. "Het is niet leuk om zo je reis af te sluiten, ik moet het nog even verwerken."

Na haar afstuderen wilde de 21-jarige Yentl meer van de wereld zien en vertrok ze naar Australië. Daar ging ze aan de slag op een farm, maar het land heeft intussen vergaande coronamaatregelen opgelegd waardoor reizen van en naar het werk moeilijk is. Bovendien verbleef Yentl met haar vriend in quarantaine.

Omdat haar inkomen was weggevallen, moest ze terug naar Westland. Alleen het vliegtuig waarvoor ze met haar vriend 1.700 euro had neergelegd, wilde haar niet meenemen. Ze had 'opeens' een visum en een gezondheidsverklaring nodig.

Nadat de WOS over haar situatie schreef, kreeg de 's-Gravenzandse veel reacties van mensen die haar wilden helpen. Zelfs van Westlanders in Australië, die haar in Melbourne onderdak konden bieden. Maar het liep anders.Terugreis

Yentl: "Wij werden donderdagnacht wakker gebeld door de ouders van mijn vriend, omdat ze een vliegticket voor ons hadden gevonden naar Londen. Ik ben daar twee dagen gebleven en ben maandag met de boot aangekomen in Nederland. Eerlijk gezegd ben ik niet heel happy met dat ik weer in Nederland ben en mijn reis zo moest afsluiten, dat moet ik nog even verwerken. Er zijn veel mensen die me hulp aan hebben geboden en daar ben ik dankbaar voor."