Archief
Google StreetView

Google StreetView

Verdere maatregelen recreatief verblijf in regio Rotterdam-Rijnmond

Na eerdere maatregelen om recreatief verblijf in te perken, is het nu in de gehele veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ook niet meer toegestaan om gebruik te maken van vaste seizoenplekken op campings, jachthavens, het strand en vakantieparken of deze te verhuren. Een uitzondering blijft gelden voor nachtverblijf door seizoenarbeiders en tijdelijke bewoning (nachtverblijf door persoonlijke omstandigheden en zorgmedewerkers die in de regio werken).

Dit is besloten door Ahmed Aboutaleb, voorzitter veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Tot deze veiligheidsregio behoren ook Maassluis en Hoek van Holland. De extra maatregel wordt getroffen op nadrukkelijk verzoek van zorgpersoneel op de Zuid-Hollandse eilanden. De zorgverleners gaven aan dat de druk op de zorg al erg hoog is en zij vreesden de gevolgen van een extra toestroom van toeristen.

Toeristen die nu op een camping of vakantiepark verblijven, hebben tot woensdag 1 april 16.00 uur om terug te keren naar huis. De maatregel - vastgelegd in een nieuwe noodverordening gedateerd 30 maart - geldt vooralsnog tot 6 april, maar kan verlengd worden. Dit is afhankelijk van de landelijke maatregelen. Hier staat die verordening: https://vr-rr.nl/actueel/@56760/noodverordening-2/

Categorieen:
Maassluis Algemeen