Archief
WOS 4

WOS 4

Politie deelt boetes uit voor groepsvorming

Agenten van bureau Westland hebben zaterdag zes bekeuringen uitgeschreven aan mensen die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Het gaat hier om boetes van 400 euro, vanwege groepsvorming.

Het is niet toegestaan om met meer dan twee personen tegelijk buiten te zijn, met een uitzondering voor gezinnen. Het waren voornamelijk jongeren die zich hier niet aan hielden. "'Het is allemaal wel veilig genoeg' en 'We houden toch afstand van elkaar' zijn veel gehoorde excuses waarop mensen toch besluiten om niet noodzakelijk toch naar buiten te gaan en ook met meer dan twee personen", schrijft politie Westland op Instagram.

"Daarna horen we dan dat de politie 'geld uit de zak wil kloppen' of 'Hebben jullie niets beters te doen?!', 'Ga echte boeven vangen'. Als je in deze tijd, met deze maatregelen niet begrijpt dat we dit als politie niet doen om te pesten, maar om ervoor te zorgen dat we met elkaar zo min mogelijk extra mensen besmetten, dan ben je pas echt een boef!"

De agenten zagen overigens niet alleen slechte dingen. De stranden waren leeg en in veel parken was het rustig. Ook was met stoepkrijt nabij een politiewagen de tekst 'Hou vol' geschreven.

Dit bericht bekijken op Instagram

- Dienst van zaterdag 28 maart 2020 - Het was na vorig weekend wel even afwachten. Hoe druk zou het buiten zijn, zeker in het weekend? Zouden mensen nu wel de ernst van het corona virus en de maatregelen inzien? Gelukkig waren de stranden aardig leeg. Ook in parken viel het gelukkig mee. Helaas hebben we toch nog wel last gehad van grote groepen en dan voornamelijk jeugdige personen, die EN overlast veroorzaken, maar nog belangrijker zich niet houden aan de maatregelen. "Het is allemaal wel veilig genoeg" en "We houden toch afstand van elkaar" zijn veel gehoorde excuses waarop mensen toch besluiten om niet noodzakelijk toch naar buiten te gaan en ook met meer dan 2 personen. Dat kan nu echt niet meer! Dit levert je een bekeuring op van 400 euro en de eerste 6 bekeuringen hiervoor zijn dan gisteren ook uitgereikt. Daarna horen we dan dat de politie "geld uit de zak wil kloppen " of "Hebben jullie niets beters te doen?!" "Ga echte boeven vangen". Als je in deze tijd, met deze maatregelen niet begrijpt dat we dit als politie niet doen om te pesten, maar om ervoor te zorgen dat we met elkaar zo min mogelijk extra mensen besmetten en de zorg het dadelijk niet meer aan kan, dan ben je pas echt een boef! Deze stok achter de deur in de vorm van een noodverordening zou niet nodig hoeven zijn als mensen zich aan de gestelde regels hielden: - Blijf (zoveel mogelijk) binnen - houd 1.5 meter afstand van elkaar En vanaf afgelopen week kwam daarbij niet met meer dan twee personen buiten (uitzondering als het je gezin is). Buiten rondhangen omdat "het beter is dan de hele tijd binnen" is geen geldige reden om naar buiten te gaan, en al helemaal niet in groepjes met drank en/of drugs erbij. Dit heeft niets meer te maken met het veel gehoorde "jullie zijn toch ook jong geweest" dit gaat om gezondheid en veiligheid! Dus laten we met zijn allen deze maatregelen nakomen. Laten we voorkomen dat het aantal besmettingen stijgt omdat wij zo nodig even buiten moesten zijn met vrienden. Doe het voor elkaar en doe het voor de mensen in de zorg. ^ca #hopelijkdoenmensenhierwatmee #metdehandeninhethaar #politie #politiebureauwestland #politieeenheiddenhaag #maatregelen #corona #

Een bericht gedeeld door Politie Westland (@pol_westland) op

Categorieen:
Westland112