Archief
Roxanne Herder

Roxanne Herder

Tessa Moerland wint Vrouw in de Media-Award

Tessa Moerland heeft maandagmiddag de Vrouw in de Media-Award voor de provincie Zuid-Holland gewonnen. De jonge slager uit Honselersdijk heeft zich in 2019 volgens 26 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt geroemd als voorbeeld voor andere jonge meiden door in een traditioneel mannenberoep te excelleren en Europees een topprestatie neer te zetten.

Moerland, die werkt bij slager Marco van der Hout in Poeldijk, won goud tijdens het Europees kampioenschap voor jonge slagers in Frankfurt. In de dagen daarna vertelde ze haar verhaal onder meer bij de WOS en mediapartner Omroep West. "Super stoer om als vrouw een Europese vakwedstrijd te winnen in een van oudsher mannenberoep", aldus een van de stemmers.

De Vrouw in de Media-Award is een initiatief van Mediaplatform 'Vaker in de Media' en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.