Green Eagles geeft zege tegen DAS uit handen

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdag belangrijke punten laten liggen in de promotiedivisie. Een spannende pot tegen directe concurrent DAS uit Delft werd in Maassluis uiteindelijk nipt met 64-65 verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de ploeg uit Delft slechts twee punten meer, dus bij een overwinning kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen, de gasten konden juist verder uitlopen. Beide ploegen gingen dan ook fanatiek van start. Na een 16-14 stand na het eerste kwart, liep Green Eagles in het tweede kwart snel iets verder uit tot 21-14. Daarna werd het spel onrustiger en werd veel onnodig balverlies geleden. DAS kwam daarmee terug in de wedstrijd, met zelfs een voorsprong bij rust: 29-34.

De Maassluizers kwamen na rust scherp uit de kleedkamer, waardoor het na het derde kwart weer gelijk stond: 46-46. Het vierde kwart gaf eenzelfde beeld als de rest van de wedstrijd: Eagles stond steeds een paar punten voor, maar echt loskomen van de bezoekers lukte niet. Toch leek de thuisploeg met nog anderhalve minuut op de klok op weg naar de overwinning (62-56 stand). Balverlies, geen rebound en persoonlijke fouten zorgde er echter voor dat DAS toch weer op gelijke hoogte kwam 62-62. Doordat Green Eagles bij 64-64 nog twee vrije worpen miste en bij DAS er eentje nog wel in ging, werd het uiteindelijk 64-65.

Coach Ron den Hoedt baalt van de nederlaag en ziet dat er (opnieuw) meer had ingezeten: "Het is heel zuur dat we op deze manier wedstrijden weggeven. Van de vier wedstrijden in 2020 verliezen we er drie met minder dan 4 punten."