Archief
SignBiblio

SignBiblio

Midden-Delfland wil vuurwerkverbod niet lokaal regelen

Een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland ziet er niets in om voor de komende jaarwisseling een lokaal vuurwerkverbod in te stellen. De raad wil, net als burgemeester Arnoud Rodenburg, de ontwikkelingen in de landelijke overheid afwachten en op basis daarvan het beleid aanpassen.

Een motie van OGP-raadslid Ria Heutink voor een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk in de gemeente haalde het daarom niet. Die werd alleen door haar eigen partij gesteund. Heutink diende de motie in, omdat omliggende gemeenten als Rotterdam, Delft en Westland inmiddels al wel nadenken over een lokaal verbod.

Heutink vreest dan ook voor 'vuurwerktoerisme'. "Nu is er weinig schade, zijn er weinig slachtoffers. Maar je kunt je voorstellen dat mensen die in Westland niet mogen afsteken straks naar Midden-Delfland gaan, of Delftenaren naar Den Hoorn."

De andere partijen lieten weten niet tegen een vuurwerkverbod te zijn, maar liever het landelijke beleid te willen volgen. "Want wat als het lokaal verbod verder reikt dan landelijk beleid? Hoe gaan we dat handhaven?", vroeg Desiree Langeveld (CDA) zich af. En Ed Roeling (Mijn Partij) verwacht weinig bussen van vuurwerkliefhebbers uit Delft naar Den Hoorn. "Daar valt al niks te beleven."