Archief
WOS

WOS

Duijsens: Islamitische school nog geen gelopen koers

De komst van een islamitische basisschool in Westland is nog niet definitief, omdat er nog een tweede beroepsprocedure bij de Raad van State loopt. De bestuursrechter heeft woensdag weliswaar de minister van onderwijs in het gelijk gesteld, maar er moet ook nog een uitspraak komen over het betrouwbaarheidsgehalte van de prognose omtrent het leerlingenaantal.

Peter Duijsens (Westland Verstandig) stelt dat de Raad van State blijkens de woensdag gedane uitspraak "nog niet helemaal de deur heeft dichtgeslagen". Volgens hem zijn de inhoudelijke bezwaren van de raadsmeerderheid niet aan de orde geweest. Het gaat daarbij om de vraag of de school er in zal slagen om binnen vijf jaar structureel ruim 250 leerlingen te tellen.

In de oorspronkelijke aanvraag had scholengemeenschap Yunus Emre Westland qua bevolkingsstructuur vergeleken met Maastricht. Hangende de gerechtelijke procedures, had Yunus Emre in 2018 een nieuwe aanvraag bij de gemeente Westland ingediend. Daarin werd bij de prognose omtrent het leerlingenaantal een vergelijking gemaakt met de gemeente Heerlen.

Categorieen:
Westland Politiek