Archief
Louwrens Parre

Louwrens Parre

Rotterdamse politiek wil duidelijkheid over kosten Hoekse Lijn

Is de verbouwing van de Hoekse Lijn tot metroverbinding nu 90 miljoen euro of 175 miljoen euro duurder uitgevallen dan gedacht? Op die vraag wil een groot deel van de Rotterdamse politiek een antwoord, na de publicatie van het onderzoeksverhaal van onderzoekscollectief Spit in opdracht van de WOS, Schie, Open Rotterdam en Vers Beton.

De lokale media publiceerden vorige week vrijdag een verhaal waaruit blijkt dat de lijn flink duurder is uitgevallen dan begroot en de gemeente en vervoerder RET tot nu toe hebben gecommuniceerd. Er is 312 miljoen voor de ombouw begroot. Maar uiteindelijk zeker 486 miljoen aan uitgegeven. Dat is nog exclusief de metrostellen. Tot nu toe spreekt wethouder Arjan van Gils dit tegen.Het is D66, CDA, VVD, GroenLinks, Nida en Pvda onder meer niet helemaal duidelijk wat er nu klopt van de beweringen van het onderzoekscollectief in relatie tot de reactie van de gemeente. De partijen willen dat het college van burgemeester en wethouders inzicht geeft in de cijfers rond de totale investering en de daarmee gemoeide overschrijding. Ook willen de partijen meer weten over de rol van de RET bij dit project en welke leerpunten er zijn.

Afgelopen vrijdag was ook de eerste uitzending te zien van de serie 'Hoekse Lijn - De metro die miljoenen kostte'. Die is hier terug te zien. Aankomende vrijdag is de tweede aflevering te zien. Daarin nemen we de ombouw zelf onder de loep.

Categorieen:
Politiek