Archief

Cultuurorganisaties willen dat Midden-Delfland bezuiniging terugdraait

Een aantal cultuurorganisaties in Midden-Delfland wil dat de gemeente de voorgenomen bezuiniging op kunst en cultuur uit de begroting schrapt. De organisaties vinden dat de bezuinigingen een nadelig effect hebben op hun activiteiten en hebben daarom een brief gestuurd naar het college van B en W en de gemeenteraad.

De gemeente moet door hogere kosten voor jeugdzorg fors bezuinigen. Daarom gaat onder meer het budget voor culturele subsidies met 20.000 euro omlaag.

De werkgroep Cultuurimpuls heeft 74 kunst- en cultuurorganisaties in Midden-Delfland aangeschreven en kreeg 18 reacties. Van die organisaties bleken er 12 daadwerkelijk een stimuleringssubsidie te hebben aangevraagd. Die blijkt voor hen nodig om bepaalde activiteiten te kunnen doen. Activiteiten die ze zonder de subsidie niet kunnen uitvoeren.

Zo kan de Historische Vereniging Maasland geen jaarboek meer uitbrengen en kan de zangvereniging St. Michael straks nog maar een orkest van mindere kwaliteit inzetten. "Dat is daarmee minder interessant." De Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn zegt dat de cultuurprojecten die nu worden gedaan op scholen straks wegvallen.

Naast het terugdraaien van de bezuiniging hopen de organisaties dat de gemeente ook een cultuurvisie opneemt in het beleid. Die ontbreekt nu nog en daardoor zou het kunst-cultuurwerkveld 'onzichtbaar' zijn en erkenning ontbreken.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur