Archief
WOS Media

WOS Media

Roofmoordzaak Den Hoorn eind mei inhoudelijk voor de rechter

De zaak tegen de verdachten van de moord op een 59-jarige inwoner van Den Hoorn dient inhoudelijk op 26, 27 en 28 mei. Dat bleek vrijdag tijdens een pro forma-zitting voor de Haagse rechtbank, zo meldt mediapartner Omroep West. Het betekent dat de zaak pas ruim twee jaar na de aanhouding van de drie verdachten zijn beslag krijgt.

De 59-jarige bewoner van het Kloosterpad werd op 22 januari 2018 dood gevonden in zijn huis. Hij bleek te zijn doodgemarteld, en had onder meer GHB en marihuana in zijn bloed. De drie verdachten werden een maand later opgepakt. Het gaat om de 20-jarige man uit Beverwijk, de 45-jarige vrouw uit Delft en de 49-jarige man uit Didam. Die laatste geldt als de hoofdverdachte.

De zaak zou oorspronkelijk al in september inhoudelijk worden behandeld, maar door allerlei oorzaken werd dat steeds vertraagd.

Maagproblemen

De advocaat van verdachte uit Delft, Yehudi Moszkowicz, pleitte opnieuw voor haar vrijlating. "Mijn cliënt heeft maagproblemen opgelopen door de stress van haar verblijf in de gevangenis", zo betoogde hij. De rechtbank was niet onder de indruk en vond de verdenking nog steeds ernstig genoeg om haar vast te houden.

Ook de andere twee verdachten blijven vast totdat eind mei de zaak echt wordt behandeld.

Categorieen:
112