Archief
Archieffoto

Archieffoto

Autospiegels gestolen in Westland en Midden-Delfland

In Westland en Midden-Delfland zijn in de afgelopen week meerdere autospiegels gestolen. Het gaat voornamelijk om spiegels van de wat duurdere personenauto's. De politie ontving diverse aangiften en is nu op zoek naar de daders. Daarbij wordt de hulp gevraagd van burgers.

De diefstallen vonden in de nachtelijke uren plaats. In De Lier was het maar liefst vijf keer raak. Maar ook in Maasdijk, Monster, Naaldwijk en Schipluiden werd er gestolen. Ruim twintig autobezitters van onder andere de merken BMW, Mercedes, Audi, Skoda en Volvo, deden aangifte van de diefstal van hun buitenspiegels.

Ook is er twaalf keer aangifte gedaan van de vernieling van autospiegels. Hierbij lijkt sprake te zijn van een poging tot diefstal. De spiegelkassen waren namelijk nog intact, maar de spiegels lagen in barsten op de grond of hingen nog met elektradraden aan de spiegelkas. Ook dit waren spiegels van dure auto's.

De politie vermoedt dat het gaat om gerichte acties waarbij dieven met behulp van een tool de spiegels uit de spiegelkasten halen en meenemen. Er wordt niet uitgesloten dat hier sprake is van zogeheten 'mobiel banditisme'. Die term wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen.

Ook in de zomer van vorig jaar is er een dergelijke diefstalgolf geweest. Wie iets is opgevallen rond de diefstal van de spiegels in de eerste week van dit jaar, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.