Archief

Nieuwe parkeervakken Haagweg per ongeluk te smal

Een deel van de parkeervakken langs de Haagweg in Monster, ter hoogte van nummers 27 tot en met 33, is te smal. Daarachter is de gemeente Westland gekomen nadat de WOS daarover navraag deed. Voor parkeren langs de weg geldt een minimale breedte van 1.80 meter, maar het smalste gedeelte is nu 1.60 meter.

De oude grasbetontegels langs de Haagweg zijn onlangs vervangen door betonstraatstenen. Volgens de tekeningen was het ook de bedoeling om de breedte gelijk te houden. Een ambtenaar heeft echter opnieuw gemeten en kwam tot de conclusie dat de breedte uiteenloopt van 1.60 (smalste deel) tot 2.10 meter (breedste deel). Om te zorgen dat de spiegel er niet wordt afgereden, parkeren sommige automobilisten hun auto nu deels op het verhoogde gedeelte.

Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat er per ongeluk twee trottoirbanden tegen elkaar zijn geplaatst. "Dit gaan we wijzigen door één band te verwijderen, waardoor de parkeervakken verlopen van 1.80 tot 2.30 meter breed. De minimale breedte voor een parkeervak is 1.80 meter breed. Dat was in de oude situatie ook het geval."

Het is overigens niet de eerste keer dat op deze plek iets mis gaat. In 2018 werd een laadpaal voor elektrische auto's niet tegen het parkeervak aangezet, maar midden op het fietspad.

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een tip. Heb jij ook een tip? Mail ons dan op nieuws@wos.nl, bel op 0174-420893 of klik op de knop 'Tip ons'.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen