Archief
Links Gerrit Langelaar op archieffoto

Links Gerrit Langelaar op archieffoto

Chapeau 2020 voor Gerrit Langelaar

Maassluizer Gerrit Langelaar heeft maandagavond de Chapeau 2020 ontvangen. De Chapeau is een persoonlijke waarderingsprijs van de burgemeester voor iemand die zich in zijn ogen op een bijzondere wijze voor de stad heeft ingezet. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Koningshof.

Langelaar is al lang voorzitter van de Stichting Sleepboothaven Maassluis (SSM). Deze stichting behartigt de belangen van de deelnemers in de enige sleepbootmuseumhaven ter wereld, gevestigd in Maassluis. Naast het behartigen van de belangen van de deelnemende stichtingen organiseert de SSM om het jaar de dag van de zeesleepvaart (braderie, shantykoren , demonstraties en een grote vlootschouw waarbij de schepen langs het havenhoofd varen) in de buitenhaven en het andere jaar de vaardag waarbij bezoekers mee kunnen varen met de Maassluise schepen.

Daarnaast zit Langelaar in de Raad van Advies van de historische scheepswerf Zorg en Vlijt. Ook is Langelaar betrokken bij de totstandkoming van speelboot De Furie die straks in Avonturis zal liggen.

Categorieen:
Maassluis Cultuur