Archief
Anneleen Beek

Anneleen Beek

Meer dan 300 oorlogsfoto's uit Zuid-Holland ingestuurd

Voor het project WO2 in 100 foto's zijn meer dan 300 foto's uit Zuid-Holland ingestuurd. Later volgt opnieuw een selectie en wordt van alle twaalf provincies de expositie 'WO2 in 100 foto's' samengesteld, die in het gebouw van de Tweede Kamer te zien zal zijn.

De foto's uit Zuid-Holland variƫren van het dagelijkse leven in de Tweede Wereldoorlog tot de militaire strijd. Vertegenwoordigers van onder meer het NIOD, het Oranjehotel op Scheveningen en ambassadeurs van de vrijheid hebben de ingestuurde foto's teruggebracht tot een selectie van 50 die de oorlog in Zuid-Holland representeert.

Van 15 januari tot en met 20 januari kan iedereen stemmen op de foto's die het meest aanspreken.: via een online stemtool of tijdens de bijeenkomst op 20 januari in het Oranjehotel. Tijdens de Maand van de Vrijheid, april 2020, is de Zuid-Hollandse fotoselectie te zien via pop-up tentoonstellingen door heel Zuid-Holland. De locaties worden later bekendgemaakt.

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat in dit deel van Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Ook in onze regio staan gemeenten daar uitgebreid bij stil.

Categorieen:
Westland Maassluis Cultuur