Archief

De Waard heeft vertrouwen in veiligheid vuurwerkshow

Gebiedscommissievoorzitter Joey de Waard heeft er vertrouwen in dat het goed komt met de veiligheid tijdens de vuurwerkshow in Hoek van Holland deze jaarwisseling. Dat concludeert hij na een gesprek met de directeur Veiligheid van de gemeente Rotterdam. "Het ziet er allemaal heel goed uit", zegt hij in gesprek met de WOS.

De gebiedscommissie stuurde eerder een bezorgde brief over het feest dat dit jaar voor het eerst wordt gehouden in Hoek van Holland. Omdat ze niet betrokken waren bij de voorbereiding, beschikten de volksvertegenwoordigers over onvolledige informatie. Maar de zorgen zijn na een gesprek met de veiligheidsdirecteur - die op zijn beurt weer sprak met burgemeester Aboutaleb - weggenomen.

"Rotterdam gaat in zee met de organisator van het Nationaal Vuurwerk. Die neemt daarbij ook de veiligheid voor zijn rekening. We hebben het hier over een samenwerkingspartner die van wanten weet, die weet waar-ie op moet letten. Dus het ziet er vooralsnog heel goed uit."

Ook op het strand zelf, waar diverse strandtenten feesten zullen organiseren, zal het goed komen. "Zij moeten aan bepaalde eisen voldoen in de kader van de veiligheid. Om alles in goede banen te leiden, moeten ze ook een x-aantal beveiligers inhuren."

Categorieen:
Politiek