Archief

Gebiedscommissie: Zorgen om veiligheid vuurwerkshow

De gebiedscommissie van Hoek van Holland is benieuwd welke veilheidsmaatregelen worden genomen rondom de vuurwerkshow op het strand in nieuwjaarsnacht. Daarover wil het zo snel mogelijk in gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Dit jaar zal niet alleen bij de Erasmusbrug in Rotterdam een vuurwerkshow worden gehouden, maar ook bij Nesselande en het Hoekse strand. De gebiedscommissie reageerde hier aanvankelijk positief op, maar maakt zich nu toch ongerust.

"We zijn er van uit gegaan dat een dergelijk evenement op het evenemententerrein tot in de puntjes en conform vergunning geregeld wordt", schrijft voorzitter Joey de Waard. Maar omdat de gebiedscommissie niet is betrokken bij het overleg over de show, is ze niet op de hoogte van welke veiligheidsmaatregelen worden genomen en moet ze het doen met 'zeer onvolledige informatie. "Bovengenoemde informatie stelt ons niet gerust, mede gelet op het feit dat er in de loop van de maand december nog gesprekken lopen over hoe de integrale veiligheid geregeld moet worden."

Zeker gezien de problemen die ontstonden tijdens het feest Sunset Grooves tien jaar geleden, leven er bij Hoekenezen nog steeds zorgen over strandfeesten. "Wij hebben geen informatie die wij kunnen delen om bezorgde mensen gerust te kunnen stellen."

Categorieen:
Cultuur