Archief
Westland Verstandig

Westland Verstandig

'Zó ligt Druivenkrentster er nu bij!'

De gemeenteraadsfractie van Westland Verstandig is zeer ontstemd over de wijze waarop sommige kunstwerken van de gemeente zijn opgeslagen. Het toppunt van die boosheid is de huidige verblijfplaats van het kunstwerk 'Druivenkrentster' dat in de tuin van het gemeentekantoor in 's-Gravenzande stond.

De fractie stuurde het college van B en W een foto die dinsdagochtend genomen is op het "gemeenteperceel wat bekend staat als gemeentewerf De Lier", aldus Westland Verstandig. "Eerder heeft onze fractie al opmerkingen gemaakt over de wijze waarop opslag plaatsvindt van gemeentekunstwerken, ook onder meer van het Machteldbeeld dat in Monster ligt te verpieteren".

De fractie vindt de toestand van de Druivenkrentster, die in een open rommelhoek van de Lierse opslag ligt "tekenend voor de wijze van handelen van dit college, dat zelfs van dit soort simpele zaken een ontzettende puinhoop weet te maken".

Westland Verstandig vraagt zich af, waarom er blijkbaar hierop geen toezicht wordt gehouden. De partij verlangt openlijke excuses van de verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil. "Wat zijn de schadelijke gevolgen van deze wijze van opslag als kunstwerken uiteindelijk toch weer gebruikt gaan worden? Wie wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden?", wil de fractie verder weten.