Archief

Tafeltje Dekje stopt ermee

Tafeltje Dekje, de maaltijdbezorgservice van Vitis Welzijn, houdt op 1 januari op te bestaan. Het aantal klanten loopt sterk terug en er zijn tegenwoordig veel meer aanbieders dan bij de start van Tafeltje Dekje tien jaar geleden. De maaltijdvoorziening levert kant-en-klaarmaaltijden aan 75 inwoners in Westland en Hoek van Holland. In 2017 waren er nog 135 klanten.

Het besluit om te stoppen gaat gepaard met emoties, niet alleen bij klanten maar ook bij de dertig vrijwilligers. "Zij komen al jaren met veel plezier bij de mensen thuis voor even een praatje", weet Yvonne van Vliet van Vitis Welzijn. Voor hen is in november een 'bedankbijeenkomst.'

De klanten van Tafeltje Dekje worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de beslissing. Indien nodig komt iemand van Vitis langs om andere aanbieders van maaltijden te bespreken. Onder de klanten zijn ook mensen waar iets vaker naar moet worden omgekeken. Vitis Welzijn heeft daarover afspraken gemaakt met vier maaltijdbezorgers. "Als er zorgen zijn over inwoners die maaltijden afnemen, dan kunnen zij contact met ons opnemen. Dat is voor ons heel belangrijk."

Het busje van Tafeltje Dekje rijdt op 31 december voor het laatst rond. Er worden geen nieuwe klanten meer aangenomen.

Categorieen:
Westland Algemeen